A héten történt.. Egyesült Királyság

2010. december 05.

Banki bónuszok borzolják ismételten a kedélyeket: Több újság és pénzügyi kutatóintézet előrejelzése szerint két visszafogottabb év után ez év végén a londoni City óriás bankjai – mint például a Barclays, az HSBC, vagy éppen a félig államosított Lloyd’s és RBS – összesen közel 7 milliárd fontnyi bónuszt fog kiosztani alkalmazottainak.

 
A Munkáspárt megnyílik a szimpatizánsok előtt: A héten a legjelentősebb brit pártok közül elsőként a Munkáspárt jelentette be, hogy a jövőbeli pártelnök választásokon készek támogatóik és szimpatizánsaik szavazatait is beleszámolni az összesített eredményekbe. Ez lényegében azt jelenti, hogy már a következő megmérettetésen is lehetőséget fog kapni a szavazásra minden olyan brit állampolgár, aki bár nem párttag és nem is tagja valamelyik szakszervezetnek, mégis elkötelezett híve a Munkáspártnak.
 
WikiLeaks-botrány 1.0: A héten napvilágra került titkos amerikai diplomáciai dokumentumok szerint Gordon Brown volt brit miniszterelnököt az egy Egyesült Államok kormányzata bizonytalannak és törékeny személyiségűnek írta le, akivel szinte lehetetlen együttműködni.
 
WikiLeaks-bortány 2.0: András herceg, a koalíciós kormány nemzetközi fejlesztéssel és beruházásokkal megbízott nagykövete brit üzletemberek előtt és az amerikai nagykövet jelenlétében hordta le a brit sajtót, mint akik „mindenbe beleütik az orrukat, megnehezítve ezzel a hazai vállalatok működését külföldön”, hozzátéve, hogy „Az amerikaiak nem értik a földrajzot. Sohasem értették.” 
 
WikiLeaks 3.0: A Bank of England vezetője, Mervyn King a májusi brit választások előtt amerikai diplomatáknak panaszkodott arról, hogy David Cameron és George Osborne túlzottan sekélyes ismeretekkel rendelkezik a költségvetési hiány lefaragásában ahhoz, hogy az országot kimenekítsék nehéz gazdasági helyzetéből.
 
Németh Áron Attila

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diplomaci.blog.hu/api/trackback/id/tr422494789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása