A héten történt.. Egyesült Királyság

2010. december 12.

„Brown szerint a világ”: A volt brit miniszterelnök, Gordon Brown a hét elején egy interjúban figyelmeztette a nyugati hatalmakat, azonban belül is külön az Európai Uniót, valamint az Egyesült Államokat, hogy a brutális állami megszorító intézkedésesek könnyen olyan versenyhátrányba hozhatják a régiót a feltörekvő ázsiai hatalmakkal szemben, amely a „nyugat hanyatlásához” vezethet.  
 
„Az oroszok már a spájzban vannak”: Az elhíresült amerikai orosz kém-ügy után a héten az Egyesült Királyságban robbant a bomba, miszerint egy liberális demokrata képviselő asszisztenseként egy az orosz titkosszolgálatokkal kapcsolatban álló fiatal nő dolgozik. Az eddig napvilágot látott hírek alapján Mike Hancock munkatársának kitoloncolását a brit kormány máris kezdeményezte.
 
„A közellenség”: A WikiLeaks vezér Julian Assange a héten feladta magát a brit hatóságoknak Londonban, miután az Interpol nemzetközi körözést adott ki ellene, nemi erőszak és szexuális zaklatás vádjával.
 
"Viva la Revolucion": Kb. 30 ezer diák tüntetett a koalícós kormány tandíjemelési terve ellen, hiába. A konzervatív-liberális tandem hihetetlen nehézségek árán, alig 21 fős többséggel fogadta csak el az új törvényt.

 

Németh Áron Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://diplomaci.blog.hu/api/trackback/id/tr872511556

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ács József – KISZIVÁROGTATÓK 2010.12.13. 09:55:43

A propaganda nem kardcsörtetés. A nyugati típusú, atomizált társadalomban a sugalmazás hatékonysága nagyobb, mint a parancsolásé. A propaganda, mely kijelöli a problémákat és megoldásukra mindjárt javaslatot is tesz, éppolyan közmű, mint az elektromos ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása