Rólunk

2015. március 04.

Mi a célunk?

Szakszerű hírelemzéseken, vitát generáló véleményeken és a területen dolgozó szakemberek megkérdezésén keresztül egy olyan külpolitikai fórum létrehozása, ami mindenkinek segít abban, hogy megértse a minket körülölelő világot és benne Magyarország helyzetét.

Kik vagyunk?

Állandó szerzőink:

Abelovszky Tamás: A blog "Posztszovjet" felelőse, de szívesen foglalkozik nemzetpolitikai jellegű kérdésekkel is; nemzetközi kapcsolatok szakértő (MA, Budapesti Corvinus Egyetem); korábban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban dolgozott.

Csepregi Zsolt: A blog "Közel-Kelet" felelőse; kedvenc területe Izrael helyzete a régióban és az Európai Unió biztonságpolitikája; nemzetközi kapcsolatok szakértő (MA, Budapesti Corvinus Egyetem); a Kitekintő.hu és a Jerusalem Center for Public Affairs volt munkatársa, jelenleg tanácsadóként dolgozik a budapesti Izraeli Kulturális Intézetben.

Gyuris Klaudia: A blog "Távol-Kelet" felelőse; szakterülete Kína, azon belül is elsősorban a kínai-magyar reláció; jelenleg a Shanghai International Studies University nemzetközi kapcsolatok-diplomácia mesterszakán tanul; korábban a Külügyminisztérium Ázsiai és Csendes-óceáni Főosztályának volt munkatársa.

Hámori Viktor: A blog másik "Posztszovjet" felelőse; szakterülete a posztszovjet térség, azon belül is kiemelten Fehéroroszország külpolitikája; nemzetközi kapcsolatok szakértő (MA, Budapesti Corvinus Egyetem); korábban egy egyetemi kutatóprojekt tagjaként dolgozott a Balkánon, jelenleg egy nemzetközi tanácsadó cég munkatársa.

Mészáros Tamás: A blog "Magyar külpolitika" és "Egyesült Államok" rovatainak felelőse; érdeklődési területe még a Visegrádi Négyek helyzete a kontinensen és a NATO jövője; nemzetközi kapcsolatok szakértő (MA, Budapesti Corvinus Egyetem); jelenleg egy olasz bank munkatársa.
 
Németh Áron Attila: A blog „Angolszász” felelőse; kedvenc területe az Egyesült Királyság bel- és külpolitikája; nemzetközi kapcsolatok szakértő (BA, Budapesti Corvinus Egyetem - MA, King’s College London); a Kitekintő.hu és az FN.hu volt, valamint a Forbes jelenlegi munkatársa. A DiploMaci mellett a hello.idea blog társalapítója.
 
Vendégszerzőink:
 
Erőss Bulcsú: Latin-Amerika, Spanyolország és Portugália
Bartha Bálint: Közel-Kelet 
  
Munkatársaink voltak:
Balogh Dóra (Nemzetközi Szervezetek), Baumann Zsófi (Franciaország, Európai Unió), Godó Tamás (Törökország), László Zsófi (Afrika), Németh Andrea (Németország), Németh Judit (Németország, energiapolitika), Péczeli Anna (Egyesült Államok), Schmidt András (Németország, Európai Unió), Soós Bea (Oroszország), Szántó Eszter (Németország, Skandinávia), Szunomár Ágnes (Kína), Tóth Nándor Tamás (Egyesült Államok, visegrádi országok, nemzetközi gazdaság).
 
Vélemény?
 
A blogon megjelenő összes cikk a a szerzők saját véleményét és meglátásait tükrözik, így azok nem tekinthetők a DiploMaci blog szerkesztőségi álláspontjának.
 
Felhasználási feltételek?
 
A DiploMaci blog hírelemzései, elemzései, vélemény cikkei és minden egyéb írása szabadon idézhető és felhasználható, amennyiben elhelyezik hozzá az eredeti forrásra mutató hivatkozást, valamint az átvétel tényéről értesítik a blog szerkesztőségét.
 
Adatvédelem?
 
A DiploMaci Blog adatvédelmi szabályzata itt olvasható.
 

Elérhetőség?

@: diplomaci.posta@gmail.com

Twitter: @DiploMaciBlog

A bejegyzés trackback címe:

http://diplomaci.blog.hu/api/trackback/id/tr202360974