Infografika: Az Iszlám Állam médiagépezete

2015. október 09.

Az Economist készített egy érdekes infografikát az Iszlám Állam média tevékenységéről, amelyből kiderül, mivel is próbálják növelni a szimpatizánsaik számát. 

is_media.png

 (Milyen témák kerülnek elő az IÁ médiájából; f.: economist.com)

Annak ellenére, hogy a nyugati médiát elárasztották a folyamatosan érkező videók lefejezésekről, kivégzésekről és emlékhelyek felrobbantásáról, az Iszlám Állam magáról nem ezt a képet szeretne a leendő híveknek mutatni. Július 17 és augusztus 15 között kb. 1100 alkalommal kommunikáltak a külvilággal (ezek között vannak rádióüzenetek, videók, Twitter üzenetek és különböző újságcikkek), és ezek tematikájának vizsgálata igen meglepő eredménnyel járt.

Az üzenetek több mint 50 százaléka propaganda, amelyek egy idealizált társadalmi helyzetet mutatnak az Iszlám Állam vezetése alatt (ilyen például a bemutatott tökéletesen működő egészségügyi ellátási rendszer) és majdnem 40 százalékban a katonai sikerekről számolnak be. A szunnita muszlimok üldözéséről és az ezzel kapcsolatos brutalitásról alig szól az IÁ-hoz köthető média: az előbbi csupán 7 százalékban, az utóbbi pedig csak 2 százalékban került elő.

A bejegyzés trackback címe:

https://diplomaci.blog.hu/api/trackback/id/tr547952194

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.10.09. 16:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Damján · http://magyarispita.blog.hu/ 2015.10.09. 12:22:02

"A szunnita muszlimok üldözéséről és az ezzel kapcsolatos brutalitásról" .... "A Herz-féle szalámiban. Sokkal sűrűbb a só, Mint más hasonló terményekben. Hidd el, ó nyájas olvasó!"

_Epikurosz_ 2015.10.09. 16:32:19

@Damján: Igazad van, ez a teljes szöveg értelmét megfordító szó szerinti fordítás hibája.

tarnaveni 2015.10.13. 18:58:01

Miért nem tudja blokkolni ezeket az oldalakat a sok-sok számítógépes észkombájn?
süti beállítások módosítása