Afrika lehetősége

2017. október 22.

Tud élni Afrika az évszázad lehetőségeként emlegetett alkalommal? Régóta érik már egy átfogó afrikai kereskedelmi egyezmény, ám idáig sok országban elmaradt a ratifikáció. A megállapodás óriási lehetőségeket jelentene az afrikai országoknak, ugyanakkor szemléletváltást is megkövetelne tőlük. Sindiso Ngwenya, a Kelet- és Dél-Afrikai Közös Piac (COMESA) főtitkára adott interjút Tom Collinsnak az African Business magazintól.

„Új lehetőséget teremt ez nekünk itt Afrikában?

Rengeteg lehetőség áll rendelkezésre a bakugráshoz. Míg a régi gazdaságok azzal fognak birkózni, hogy a régi technológiát, gépeket, szalagokat lecseréljék, Afrika a későn jövők előnyeit fogja élvezni azáltal, hogy egyből a legkorszerűbb tőke - , technológia - és termeléstechnikákat fogja alkalmazni.

Mindazonáltal Afrikának ösztönző befektetési szerkezettel, készségekkel, képzéssel, alapszintű oktatási szolgáltatással és regionális piacokkal kell rendelkeznie.”

A teljes cikk a következő linken érhető el:

http://africanbusinessmagazine.com/sectors/finance/interview-comesa-sec-gen-sindiso-ngwenya/

afrika_2_het.jpg

Bejan Ervin

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diplomaci.blog.hu/api/trackback/id/tr4013050652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása