Mi történt a Nigerben elesett katonákkal?

2017. október 31.

Vajon mi történhetett a Nigerben elesett amerikai katonákkal? Az ügy továbbra is feltáratlan, habár jó pár kérdés felvetődött az amerikai katonák és katonai vállalkozók térségbeli szerepét illetően. Több szakértő véleményét is összegyűjtötte ez ügyben a Politico magazin két munkatársa, Jacqueline Klimas és Wesley Morgan.

„Azt kockáztatják, hogy az ügyből politikai focit csinálnak anélkül, hogy az értelmes és helyénvaló kérdéseket tennék fel arról, hogy mit csinálnak a régióban az amerikai erők, és hogy hogyan csinálják” - mondta Andrew Lebovich, egy vendégkutató az Európai Külügyi Tanácson, aki az északnyugat-afrikai terrorizmust vizsgálja.

„Niger felkelésekkel küzd északon, nyugaton és keleten”-mondja Jason Warner, a West Point egyetem terrorelhárító központjának professzora, aki idén írt egy tanulmányt a kiterjesztett szaharai Iszlám Államról.

” Vannak legitim kérdések a történteket illetően” - tette hozzá Seay, a Colby College afrikai politika specialistája. - „Ha nincs hírszerzési anyaguk, akkor miért nincs? Volt valami probléma a nigeri partnerhadsereggel való koordinációban? Miért telt 48 órába visszaszerezni a negyedik holttestet? Ezek értelmes, feltehető kérdések.”

A teljes cikket az alábbi linken tekintheti meg:

http://www.politico.com/story/2017/10/20/what-really-happened-niger-troops-killed-244008

afrika_3_het.jpg

Bejan Ervin

A bejegyzés trackback címe:

https://diplomaci.blog.hu/api/trackback/id/tr9813117592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása