A kenyai választások után...

2017. november 12.

Ahogyan várható volt, kettészakadt Kenya az október 26-i választások után. Ugyan az eredmények alapján Kenyatta elnök a győztes, a szavazást bojkottálók szerint viszont semmiféle legitimációja nincs a további kormányzáshoz. Kettejük párharca kritikus időszakban gyengíti tovább az Al-Shababbal harcoló Kenyát.

„A regisztrált választók csupán egyharmada szavazott a megismételt, október 26-i elnökválasztáson, szemben a közel 80%-os augusztusi részvétellel.”

„Kenya megyéinek körülbelül 10%-ában a biztonsági aggodalmak és a választási kellékek hiányában elhalasztották a szavazást október 28-ig. A választási szabálytalanságokat illetően olyan sok történet született, hogy valószínűleg a választásokat újra megtámadják a bíróságon. Előzetes elemzések azt mutatják, hogy az október 26-i választásokat többnyire etnikai határok határozták meg.”

„Arra számíthatunk, hogy az Al-Shabab, és esetleg más terrorszervezetek is ki akarják majd használni a Kenyatta-kormány gyengeségeit, amik abból adódnak, hogy a kenyaiak jelentős része nem ismeri el legitimnek a vezetést.”

https://www.cfr.org/blog/low-turnout-protests-and-no-end-sight-kenyan-election-crisis

afrika_4_het.jpg

Bejan Ervin

A bejegyzés trackback címe:

https://diplomaci.blog.hu/api/trackback/id/tr3913164526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

David Bowman 2017.11.12. 20:15:26

A Likuni mészárlás ezúttal elmaradt?
süti beállítások módosítása