Az út vége

2017. december 05.

Egy zimbabwei közvetítő szerint Mugabe megkönnyebbülve írta alá lemondását. Fidelis Mukonori katolikus pap interjújának összefoglalója alapján:

„Zimbabwe korábbi elnöke, Robert Mugabe már napokkal a lemondása előtt tudta, hogy „az út végéhez ért” és megkönnyebbültnek tűnt, amikor, 37 hatalmon eltöltött év után, aláírta a lemondását - mondta vasárnap egy katolikus pap, aki közvetített Mugabe elmozdításában.

Fidelis Mukonori, aki évtizedek óta ismerte Mugabét, az Associated Pressnek adott egyik interjújában azt mondta, hogy Mugabe elnökségének utolsó napjaiban, elképesztő nyomás alatt, fokozatosan és „simán” akarta átadni a hatalmat alelnökének, Emmerson Mnangagwának, akit nemrég kirúgott, és aki most Zimbabwe új vezetője.

Mukoroni szerint Mugabénak a „B tervhez” – az azonnali lemondáshoz - kellett folyamodnia, miután kérésére Mnangagwa nem tért haza dél-afrikai száműzetéséből.”

Link a cikkhez: https://www.voanews.com/a/zimbabwe-mugabe/4137227.html

afrika_7_het.jpg

Bejan Ervin

A bejegyzés trackback címe:

https://diplomaci.blog.hu/api/trackback/id/tr1313404441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása