Martin Selmayr küldetése: a Juncker-örökség

2018. február 26.

Martin Selmayr küldetése: a Juncker örökség

Az Európai Bizottság új főtitkára, Martin Selmayr elsődleges küldetése Jean-Claude Juncker elnök örökségének biztosítása lesz a migráció, a digitális egységes piac, az energiaunió, és a szabadkereskedelmi megállapodások megszilárdítása, megerősítése terén.

Selmayr-t ritkán látni jellegzetes iratai nélkül a Bizottság berlaymont-i parancsnokságának folyosóin, vagy bárhol máshol. A magas rangú bizottsági tisztviselők gyakran panaszkodnak az általuk előterjesztett számos jogalkotási kezdeményezéssel kapcsolatban, melyekben nem jártak a vártnak megfelelően az Európai Tanács nemzeti vezetői.

Főtitkárként azonban Selmayr hangsúlyt fog fektetni Juncker megbízatásának fennmaradó jogalkotási prioritásainak előmozdítására, amelyeket a Bizottság, a Tanács és a Parlament decemberi nyilatkozata részletezett.

Juncker és Selmayr kezdettől fogva ígéretet tett egy "politikai" Bizottság felállítására, amelynek központosított, hierarchikus irányítási stílusa és egy rendelete van, amely szerint az összes politikai döntéshozatalnak tükröznie kell azt a politikai platformot, amelyen Juncker mint vezető jelölt kampányolt 2014-ben.

Főtitkárként Selmayr lesz az intézményközi kapcsolatokért felelős legfőbb tisztségviselő – ami egy olyan terület, ahol - finoman szólva is - Junckerrel hosszú múltjuk van.

Az Európai Parlamentben Selmayr-t egy meg nem választott bürokratának tekintik, aki nem tartja tiszteletben a Parlament szerepét mint az európai választók hangját.

Selmayr új bástyájából olyan pozícióban lesz, amiből megkezdheti annak a víziónak a bevezetését, amit ő és Juncker álmodott meg Európa jövőjéről – vagy legalábbis a Bizottság jövőjéről.

A teljes cikket itt olvashatja el:

https://www.politico.eu/article/martin-selmayr-mission-the-jean-claude-juncker-legacy-european-commission/

 28383051_1958112427563768_1393387034_n.jpg

Kovalovszki Kartal

A bejegyzés trackback címe:

https://diplomaci.blog.hu/api/trackback/id/tr6113700522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.02.26. 21:30:39

Ez a tiszta globalizáció, mely a demokrácia intézményeit kisajátítja, majd a multik által pénzelt adminisztráció dönt a nép feje felett, beleszólást nem engedve.

Kovi1970 2018.02.27. 09:32:44

Selmayr Juncker előtt is a Bizottságban volt (pl Reding kabintefőnöke, előtte meg ). Végig dolgozta a hierarchiát 15 év alatt. Előtte is EU témájú munkái voltak, az ECB -nél is érdekes dolgokkal bővítetta az önéletrajzát.

Valaki elmondaná értelmesen hogy mikől akadt ki ennyire a Politico? Olyan mintha teljesen elgurult volna a gyógyszerűk...

@megamovieboy: több marhaségot egy kommentbe szinte lehetetlen összedobni. De legalább nem pazaroltad a karaktert :)

nemecsekerno_007 2018.02.27. 18:36:24

@Kovi1970: egy okkal több, hogy ne az MSZP v. DK szervilis képviselői tárgyaljanak vele április 8 után.

Kovi1970 2018.02.28. 09:41:29

@nemecsekerno_007: a tárgyalás valami teljesen más. Mondjuk ahhoz először tisztában kellene lenni az ország érdekeivel...

nemecsekerno_007 2018.02.28. 10:52:21

@Kovi1970: Azzal szerintem inkább a Fidesz kormány van tisztában és az lehetőleg a win-win szituáció kiharcolása.

Az ellenzék nagy része bármit elad néhány üveggyöngyért, ha nem sérülnek a demokratikus intézmények, meg lehet havonta melegfelvonulás. :)

Kovi1970 2018.02.28. 14:12:37

@nemecsekerno_007: ja ők pont nem üveggyöngyért adnak el bármit (mondjuk világítást), csak kapjanak EU-s pénzt.

Amit az orosz metróval csináltak az iskolapéldája volt annak hogy mikétn verje át egy kormány a saját nemzetét. Még jó hogy a Metró nem atommeghajtású...

A Metró egy igazi lose-lose volt. Vettünk egy vacakot egy vagyonért, miközben sikerült az EU-s pénzeket egy olyan irányba csatornázni ami az EU-nak kifejezetten káros volt, triplán bizyonítva méltatlanságunkat ezekre a forrásokra.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.02.28. 17:32:21

@Kovi1970: Csak addig tudsz derülni rajta, amíg nem próbálod megcáfolni, mert az nem fog könnyen menni. A személyeskedés csak a monitor elött műxik, a valóságban túrót sem, ér, max néhány pofont.

nemecsekerno_007 2018.02.28. 18:48:53

@Kovi1970: Ebből nyílván az következik, hogy minden EU-s pénzt lose-lose helyzetben költöttünk el. Gratula.

Meg mondjuk az se mindegy, hogy melyik projekt mennyibe kerül. 25 Mrd v. 250 Mrd.

Kovi1970 2018.02.28. 21:04:14

@megamovieboy: oké akkor személyeskedés nélkül, tisztában vagy vele hogy pl mi az a Gazdasági és Szociális Bizottság? Hogy működik egy sztenderd uniós joalkotási folyamat? Mi az a komitológia? Mondjuk a második pontban hol tudja a "multi" "kisajátítani" a jogalkotási ciklust?

Kovi1970 2018.02.28. 21:08:49

@nemecsekerno_007: az a helyzet hogy a precedens megvan a józan ítélőképesség hiányára, ahogy a pofátlan arrogancia is (pl stadionok meg "elveszti közénz jellegét" trükkök). Annak idején bukott is egy gárda mert sikerült alföldi alagútakba invesztálnia és közben még csődbe is vitte az országot.

Hiányolom azt a fajta igyekvést amit 7-8 éve még örömmel felsmertem.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.01. 16:38:16

@Kovi1970: Attól, hogy a bürokrácia technikáját elemzed, éppen a lényeget nem veszed észre. Ezek az EU szervezetek olyan mesze vannak az európai polgároktól, hogy azoknak semmilyen hatalmuk nincsen felettük. A most megválasztott Selmayr meg a specialistája, hogyan vonja ki magát a demokratikus intézmények alól. Hogy mi ezzel a bajom? Sztalint a kongresszus ezer tagja szinte egyhangúlag szavazta le, hogy főtitkár ne lehessen, de ő megtalálta a bürokratikus kiskapukat és megszetrezte a hatalmat, majd az ellene szavazókat, legalábbis a nagyobb részüket kivégeztette. Még egyszer mondom, az, hogy a polgároknak nincsen hatalmuk, az a demokratikus jogok egyértelmű meggyengülése.
Hogy hogyan lehet belenyúlni a politikába, arról meg a wikileaks infok segítenek többet tudni, mint pl. a Soros által pénzelt politikusok listájával.
legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf
Persze ki lehet magyarázni, hogy ezt alapítványoktól kapják és keményen megdolgoznak érte, de nekik mint EU Parlamenti képviselőknek bőven lenne a demokratikus megbízatásuknak megfelelő munka. Ezek a politikusok a minden migrációs kérdésben pontosan úgy szavaznak, ahogyan azt Soros szeretné, azaz kvótapártiak, kötelező betelepítéssel stb. Ez matematikailag nem lehet véletlen egybeesés.

Kovi1970 2018.03.02. 11:19:12

@megamovieboy: "olyan mesze vannak az európai polgároktól", hát mit vársz egy 500 milliós gazdasági és poltikai unió vezető testületétől? Aminek ráadásul titszteletben kell tartania még 3-4 poltikai szintet ?(ugyebár NSZK és Ausztria pl szövetségi államok). Minden szinten vannak beépített védelmi vonalak, pont ez különbözteti meg a korcs illiberálsi trágyadomboktól, mert ott az egész arról szól, hogy egy párt haaltmon legyen, minden mást kb lexarnak, akkor is ha a végén már éheznek az átlagemberek.

Csak kiváncsiságból, mint egy 20-ad akkora poltikai egység polgára, te milyen gyakran fogsz kezet Orbán viktorral? vagy Szerinted mikor beszél egy német polgár a szövetségi miniszterekkel?

Te komolyan a Bizottság főtitkárát a kommunista párt főtikárához akarod hasonlítani? Téányleg nézz már utána dolgokanak mielőtt véleményt alkotsz, mert a gizike-gőzeke szituban vagy épp. egyáltalán felfügod, hogy mi az az aállás amit most Selmayr be fog tölteni?

Az általad "bürokrácia technikájának" vélt dolgok épp a hatalom ygakrolásának a lényege. Békeidőben ennél jöbb nreszert mégnem találtak ki. Pont azért mert nagyon nehéz egy ilyen rendszert meghekkelni. Gyakorlatilag nem tudod.

Elnézve az utsó két bekezdést, épp a te agyaddal mosták fel a padlót, ha komolyan elhiszed azt a sok domatikus hazugságot (a legrosszabb amikor valódinak vékhető tényekkelé próbálod pont a valóság ellenkezőjét beadni, igazi komcsi módszer).

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.04. 06:16:40

@Kovi1970: Két dolgot látok tőled. Az egyik, hogy képtelen vagy elszakadni a személyeskedéstől. A másik meg az, hogy nem demokratakén tekintesz a dolgokra.

Kovi1970 2018.03.08. 12:17:10

@megamovieboy: ???? Te meg miről beszélsz? Mitől demokrata valaki? Hogy vonzódik a diktatúrákhoz?

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.09. 11:10:36

@Kovi1970: Legalább felismeri a diktatúrát, tisztában van annak formáival és az ellene való védekezés módjával.

Kovi1970 2018.03.09. 11:21:15

@megamovieboy: és mitől diktatúra egy diktatúra?
Tanultál valaha alkotmányos rendszerekről? Mi az a fékek és ellensúlyok? Mi a természetjog? Mire való egy alkotmánybíróság? Ha már az EU-t nem ismered...

Egyáltalán, tisztában vagy azzal, hogy miről szól a liberális demokrácia, és mi különbözteti meg az olyan aberrált államformáktól amelyek ugyan demokráciának nevezik magukat, de igazából egy vezér hatalmát akarják bebetonozni?

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.09. 12:17:39

@Kovi1970: Felsorolsz mindenféle dolgot, ami nélkül is érthető, sőt jobban érthető egy demokrácia. '48-ban is minden paraszt tudta miért harcol, pedig olvasni sem tudott. Tehát a intellektuális okoskodás, vagy lexikális tudás nem tesz valakit a többieknél jobban a demokrácia tudójává. Vagy , hogy máshogyan mondjam, Barack Obamát akkor kellett volna picsánrúgni, mikor azt mondta, a washingtoni adminisztráció fontosabb, mint az amerikai nép.
Egy ország akkor lesz liberális, ha nincsen belső-, de leginkább külső elnyomás. Csak ezek esetén létezhet egy nemzet szabadsága. A fontosabb, a külső erőkkel szembeni szabadság.
Pl. Görögországban ma csak látszatdemokrácia van. Annyira ki vannak szolgáltatva a német bankoknak, hogy azok négy hét alatt meg tudják buktatni a kormányt. A jelenlegi pontosan így került hatalomra. Tehát a görög kormány elsősorban a német bankok felé felelős és csak utána az őt megválasztó görög polgárok felé. Ehhez képest nálunk nagyobb a demokrácia, mert kevésbé függünk kívülről, a görögökhöz képest.
A vezér bebetonozza hatalmát érdekes feltevés, pont akkor, amikor egy összefogással, vagy nagyobb választási hajlandósággal meg lehet buktatni a kormányt, sőt Orbán már adta át választási vereség után a hatalmat. Tehát egyáltalán nincsen bebetonozva a hatalma.
Ha a nemzet szabadsága kívülről nincsen fenyegetve, akkor önmaga dönthet önnön sorsáról. Vészhelyzetben rendkívüli módon erősítheti meg a kormányzat hatalmát. A rómaiak diktátori jogot adtak ilyenkor, vagy a WWII idején az USA kormányzat kapott extra felhatalmazást. De a Francia forradalom után Napoleon is nagy társadalmi felhatalmazással rendelkezett, hiába szerezte a hatalmat puccsal.
Ha a demosz döntése a nagyobb hatalom átadása a vezetésnek, akkor az addig demokratikusnak mondható, amíg ezt a nép szükségesnek ítéli.
Ezzel szemben a globalista liberális elit teljesen jól ellenne a polgárok támogatása nélkül is. Hol volt nyugaton népszavazás a kvótákról? Csak nálunk volt, el is bukott. Ahogyan máshol is méretes bukta lenne. Mégis eröltetik, a nép akarata ellenére. Ez egy tipikus liberális módszer és természetesen abszolút antidemokratikus. Nincsen felhatalmazásuk.
Diktatúra létezhet demokráciában. Liberalizmus meg létezhet demokrácia nélkül.

Kovi1970 2018.03.09. 15:08:50

@megamovieboy: kevered a dolgokat. A liberális demokrácia egy államforma ahol a vezetést bizonyos fékek és ellensúlyok tarják vissza hogy diktatúrává fajuljon.

Ez igaz az ún. "proletárdiktatúrára" is, vagyis nem szabad hagyni hogy mondjuk egy létszámban jelentős kisebbség vagy akár többség aránytalanul elnyomjon másokat, pl erőszakos államosításba kezdjenek a "nép" vagy a "nemzet" nevében, lásd a kommunizmus vagy a fasizmus.

Az egész rendszert amit te nem vagy hajlandó felfogni arról szól, hogy ha akarja, a nép végül le tudja váltani az aktuális hatalmat, ha eljön az idő.

Ennek semmi köze ahhoz hogy hogy viszonyulsz a melegekhez (illetve egy szempontból igen, a kisebbségeknek védelmet kell nyújtani a többség kizsákmányolása ellen, mert ez egy túl veszélyes út ami közép/hosszú távon vagy forradalomba vagy mészárlásba fog torkollani).
süti beállítások módosítása