Vélemény: Nincs olyan, hogy nem láttad a szíriai kisfiú fotóját!

2015. szeptember 07.

Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter interjút adott a Der Standard osztrák újságnak, ahol feltették neki a kérdést, hogy látta-e a török partoknál megfulladt szíriai kisfiúról készült képet (vigyázat, felkavaró tartalom – a szerk)? Szijjártó tömör válasza: nem. Ez a két mondat fájóan erős szimbolikával mutatja be, mi a probléma a magyar diplomáciával és politikai kommunikációval.

Mert ilyen egyszerűen nincs. Jelen helyzetben egy ország külügyminiszterétől a nem egyszerűen nem elfogadható válasz egy ilyen kérdésre. Én csupán saját magamnak tett elkötelezettségből írok egy külpolitikai témákat feldolgozó blogba, de ha én mondanám ezt, még akkor is szemöldökfelhúzásokat kapnék. Megjegyzem, joggal. Szijjártó Péter azonban egy egész országnak tartozik kötelezettséggel, hogy az általa vezetett minisztérium a magyar érdekeknek legmegfelelőbben vezeti és irányítja a diplomáciai vizeken a külügyeket. Ezzel a kijelentéssel azonban erről szerintem keveseket tud itthon meggyőzni, nem beszélve azon külföldi újságolvasókról, akik jelenleg minden nap arról kell, hogy olvassanak, mennyire szörnyű is itt nálunk a helyzet.

unbenannt-21.jpg

(f.: Der Standard)

Mert nincs olyan, hogy nem láttad AZT a képet. Közhelyesen megfogalmazva: még ha nem is láttad azt a képet, akkor is láttad azt a képet. Mert erről ír a sajtó kerek egy hét óta. Mert ez a kép az, ami erejével olyan erős mondatokat hozott elő európai vezetőkből, hogy teljesen újraírta a migrációs helyzettel kapcsolatos stratégiai lépéseket. Mert David Cameron látta: a fotó publikálása után érte heves kritika a parlamentben, miszerint nem tesz eleget az európai krízis megoldásáért. Ennek eredményeképp több ezer szíriai menekültet fog befogadni az ország. Mert François Hollande látta: a fotó újabb lökést adott a mostani 180 fokos francia fordulatnak, amely keretében egyre hangosabban támogatják a közös menekültügyi kvótarendszert. Akármennyire is már-már túl tipikus, hogy egy ilyen szimbolikussá váló szörnyű esetnek kell kissé megmozgatnia a külpolitikát, belátható, hogy ennek a fotónak hatalmas ereje volt, van és lesz.

Ezért egyszerűen nincs olyan, hogy külügyminiszterként nem láttad AZT a képet. AZT a képet, nem szükséges hozzá sem jelző, sem leírás. Amikor reggel az emberek utaznak a buszon, és előkerül a menekültügyi helyzet (és előkerül, ez nem kérdéses jelenleg), akkor már mindennapos a következő mondta: „igen-igen, szörnyű… láttad azt a képet?”. Látta. Mert nem tudta nem látni. Ha valamilyen okból nem olvasott volna sajtót az elmúlt hétben, akkor pedig két perc múlva látni fogja, köszönhetően a modern technikának.

migrant_1.jpg

(f.: Reuters)

Akkor viszont miért mond Szijjártó Péter olyat, hogy nem látta a fotót? Mert látta, ebben biztos vagyok. Valószínűleg Szijjártó Péter tartott attól, hogy az interjú ilyen terepre történő kanyarodása túlságosan is az érzelmekre, és nem a magyar kormány által hangoztatott tényekre fog fókuszálni. Ha gyerekek haláláról beszélgetnek, és azt mondja, hogy az természetesen szörnyű, akkor hogyan fogja fenntartani a macchiavellista, csupán a rossz EU-s szabályok betartása miatt kialakult helyzetről szóló leírást? Hogyan tudja majd feloldani azt a kettősséget, hogy egyszerre mélyen sajnálja a helyzetet, másrészről vannak olyan, sokszor keménynek tűnő kötelességek, amiket a jelen kormány el akar végezni a krízis kezelése kapcsán.

Egy szóval: hogyan tud majd úgy interjút adni, mint egy kompetens külügyminiszter? Sehogy. Mert három mondta múlva összekuszálódik az egész mondanivaló, hiszen bár Szijjártó intézte el egy szóval, hogy nem látta a képet, most inkább visszatér az említett képekhez, és azok természetesen meghatják. Amiket nem látott. Ám hát ő is csak ember, így meghatják. De sajnos Brüsszel, ez az 1/28-ad résznyi magyar hang csődöt mondott, így keményen kell fellépni a határoknál. Miért? Mert a dublini rendelet előírja. Ami persze csődöt mondott, de mi betartjuk. Mármint nem tudjuk betartani, mert a jelenlegi embertömeggel ez az eddig kialakított infrastruktúrával lehetetlen. Mert nem kapunk megfelelő támogatást az EU-tól. Persze ha kapunk is, akkor is inkább a felszínen próbáljuk kezeltnek mutatni a szituációt: falat építünk, de a regisztrációs állomások még ráérnek; plakátolunk itthon és külföldön; tarthatatlan, „járványügyi kockázatot” rejt a pályaudvarokon létrejövő ideiglenes tranzitzóna, de ahogy az első busznyi menekültet átengedi Ausztria, leállunk a szakszerűbben kialakított zóna építésével.

Ilyen háttérrel persze mondhatjuk azt is, hogy Szijjártó Péternek nincs könnyű dolga: ezen stratégia kialakításában valószínűleg ő semmilyen szerepet nem kapott, ez abból is látható, hogy az egész krízis kapcsán csak akkor kell nyilatkoznia, ha valamelyik külföldi politikus szidni kezdi az Orbán-kormányt. Valós külpolitikai kérdéseseket is csak ilyenkor lehet neki feltenni, akkor meg már egy kész menüt kell eladni. Kommunikációs hiba ez, amit belföldön már felismert a kormány: nem véletlenül jött létre a Lázár János által vezetett rendszeres sajtótájékoztató – ha a minisztériumok nem tudják elmondani, mit-miért csinálunk, majd elmondatjuk valaki mással, hangosabban. A probléma az, hogy külföldön ez a stratégia nem fog sikert elérni: itthon sajnos sokszor beletörődünk, hogy nem értjük, mit miért, nem is érdekel, mit-miért. A diplomácia színpadán azonban mások a szereplők és sokkal erősebb érdekek feszülnek egymásnak. Jó lenne ezt ennyi idő után észrevenni.

Mészáros Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://diplomaci.blog.hu/api/trackback/id/tr297767066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mortullus 2015.09.07. 12:17:36

És Németország is akar titeket? Egy részeteket biztos, de ez max. 5-10 %. Mi lesz a többiekkel?

staropramen 2015.09.07. 15:49:00

Szijcsinálóra a kutyáim sétáltatását sem bíznám nem hogy egy minisztériumot.
Lehet, hogy a kép megjelenése óta még nem vette ki a fejét a vezér hátsójából.

DarthVader 2015.09.07. 16:17:19

Hm. "Szíjjártó Péter" és "külügyminiszter" ez oxymoron. Magyarországnak nincs külügyminisztere. Úgynevezett "Szíjjártó Péter"-e van. Ső, külgyi apparátusa sincs.

Szerintem Martonyi János szegény, estéről estére sírva fúrja a fejét a párnájába.

BB 89 2015.09.07. 16:26:26

Láttam a szíriai kisfiúról készült képet, mint ahogy munkám miatt régóta látok nagyon sok ilyen képet. A twitteren évek óta minden nap 20 ilyen szörnyűséget láthat az egyszerű médiamunkás csak a #syria oldalon. Mégsem váltott ez ki eddig fikarcnyi érdeklődést sem. Se itthon, se Európában. És most hirtelen, a 3624. halott kisfiú érdekelni kezd mindenkit?! Na persze!
Ez a poszt pont ugyanolyan gusztustalan, mint Szijjártó "nem láttam" Péter válasza. Mert ha valóban érdekelné a téma posztert, akkor a tömegpusztító fegyverekkel megsemmisített ezrek is felháborítanák nap, mint nap. De nem érdekli, csak felhasználja a saját politikai céljaira. És ez nem kevésbé visszataszító.

vackor1 2015.09.07. 16:32:07

@DarthVader:

Szerintem meg örül, hogy nem neki kell "vezetnie" - mivel nagyszerűvezérlőtábornokunkfénylőcsillagvezírünk irányítja ezt is, az ő baromságait/lázálmait/vízióit KELL végrehajtani - azt a kuplerájt...
A hülyegyerek és a "külügyminiszter" kitételeddel teljesen egyet tudok érteni. :) ( ja, bocs, nem hülyegyereket írtál, hanem vmi szíjjártópétert...( ekvivalens)
Nem látta..aha.. Ha nem látta, akkor azért alkalmatlan ha látta ( és ez tuti ) , akkor meg azért, mert szemrebbenés nélkül hazudik. ( ez utóbbit bizonyította nem egyszer , szóval erre tenném a voksomat )

Exploiter 2015.09.07. 16:32:46

@BB 89:

Nos igen. Nem tudom, kit érdekel, de tavaly átlagosan NAPONTA 17.000 5 éven aluli gyerek halt meg a bolygón. Naponta. És ez csak a sima, megelőzhető betegségek miatti szám.

www.ibtimes.co.uk/child-mortality-un-report-17000-children-under-five-die-daily-preventable-causes-1465753

A magyar politikusok legfőbb bűne szerintem, hogy nem értenek az álszent populizmushoz, pedig azt hittem, hogy a fidesz ebben nagyon otthon van.

DarthVader 2015.09.07. 16:35:47

@BB 89:

Szerintem a posztert a "tömegpusztitó" (?) fegyverekkel megsemmisitett ezrek is felháboritják. Ha esetleg még egyszer elolvasnád a posztot, hogy mi háboritotta fel a posztert... na mindegy.

BB 89 2015.09.07. 16:46:05

@DarthVader: Elolvastam még egyszer, kérésednek megfelelően és még mindig fenntartom. A poszter esetében és úgy általában a világ jelentős részére vonatkoztatva is. Eddig ez az egész Szíria téma nem nagyon zavart senkit, most meg hirtelen...hopp. Szijjártó gyakorlatilag azt mondta: "eddig sem érdekelt, most sem érdekel. Hagyjatok ezzel békén." Aki pedig támadja, lényegében ezt mondja: "eddig sem érdekelt, most sem érdekelt. De azért én ellened fordítom a halott kisgyerek képét." Egyik se jobb a másiknál.
Ja, és a halandóság egy dolog. Az annyira nem zavar, hisz a természet része. Nem szép, de ez van. A gyerekgyilkosság viszont nem az. Főleg nem tömegpusztító fegyverekkel. (lásd: en.wikipedia.org/wiki/Ghouta_chemical_attack
vagy en.wikipedia.org/wiki/Thermobaric_weapon#Military_use)

Aëtius 2015.09.07. 16:46:41

@BB 89: Nem tudom mit csinálsz a "médiában" de mindenkinek jobb lenne, ha abbahagynád. Ha "médiamunkás" létedre nem érted, hogy mik azok a képek események amik megváltoztatják az emberek gondolkodását ami befolyásolja a politikai eseményeket, akkor válassz inkább valami más foglalkozást...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2015.09.07. 16:48:54

szijjártó egy faszpörgettyű
de azért az vicc, hogy szennylapokat kéne olvasgatnia, nézegetnie..
megértem, hogy örömmel tölt el, hogy van olyan sajtónak nevezett pöce ami a magyar bloggereket is alulmúlja, de nem hinném, hogy mindenkinek ebben kéne hemperegnie.

csepke 2015.09.07. 16:52:00

elég baj, hogy ilyen képek mentén hoznak döntéseket amik százmilliók életére van hatással.

BB 89 2015.09.07. 16:55:07

@Aëtius: Mondtam én, hogy én vagyok médiamunkás?
Azt írtam, hogy nekem ezt figyelemmel kell követnem és, hogy az egyszerű médiamunkás láthat ilyet a twitteren, akikről tudom, hogy követik az említett oldalt. Szövegértés ember, szövegértés! :D
De kösz a pályaválasztási tanácsot. Nagyon cuki.

zizi77 2015.09.07. 16:55:49

Még ha látta is, valószínű nem akart belemenni egy "ezért is a magyarok a hibásak" vitába, mert hogy már ez is megjelent. Nem elég biztonságos a magyar útvonal, ezért kellett annak a szerencsétlen gyereknek megfulladni, akit mellesleg a szülei ültettek a lélekvesztőbe.

nemecsekerno_007 2015.09.07. 16:57:13

@BB 89: Ott a pont! Én teljesen elképedtem a nyugati emberek ilyen szintü álszentségén, ami az utóbbi idöben a menekültválság kapcsán felszínre bukkant :(

Kalmár 2015.09.07. 17:21:05

Nem számít látta e képet. Érdektelen.

A kisfiú gyilkosai:
1. Azok akik szétverték az államot, ahol született és élt!
2. Azok azok pénzt keresnek azon ha ő kivándorol. (rendőrök, csempészek)
3. Azok akik biztató üzeneteket mondanak a médiában, de csak hamis hitet csepegtetnek a szívekbe!
4.Azok akik egy ország vezetőjeként annyit mondanak, hogy felső korlát nélkül befogadunk titeket........ha élve átjutottatok a tengeren, a sivatagokon, erdőkön, rablókon, csempészeken. De nem küldök repülőt, hajót, hogy biztonságban ideérjetek.

És igen azok is akik telerakják a világhálót, hogy mennyire várjuk őket szeretettel
segítően, autókkal fuvarozzuk őket és tapssal, síppal, dobbal köszöntjük az állomáson őket!

EZEKNEK A HÍREKNEK A HATÁSÁRA, APÁK CIBÁLJÁK BE A RETTEGŐ GYEREKET OLYAN CSÓNAKBA, AMIT A BALATONBÓL IS KIZAVARNA A VIZIRENDŐR !!!

És a Lesboson őrjöngő tömegi is azt skandálja, nem regisztrálunk, megyünk át mindenen, mert Merkel vár!

Felelőtlen minden, a migránsokat TÖRVÉNYTELEN vándorlásra serkentő, azt segítő megmozdulás!
Bármilyen büszkén osztjátok a Facebookon, hogy mennyire emberségesek vagytok!
Bűnt követtek el és valahol egy- száz-ezer kisgyerek, nő és férfi a földközi tengeren örökre elmerül a hamis remény miatt!

HaCS 2015.09.07. 17:31:32

Hű gyerekek, azért meg kell állapítanom, hogy a diplomáciáról sokaknak tényleg dunsztjuk nincs.

Csak álltok, és nem értitek mi a baj azzal, hogy országunk külügyminisztere ország-világ előtt lenyilatkozza, hogy tájékozatlan?

Azt sem értitek, miért nem megoldás ha a másikra mutogatsz, hogy "debezzeg"?
Azzal lehet vitatkozni, és majd az nyer, aki jobban el tudja fogadtatni az álláspontját, vagy akinek jobb a sajtója.

Ha saját magadat járatod le nem lesz kivel vitatkozni.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2015.09.07. 17:40:41

Hogy milyen faék vagy te, kedves blogger.
Szóval "nincs olyan", hogy valaki nem látott egy képet, amit te láttál - nincs ilyen, hiszen te láttad, és te úgy gondolod, és kész, ugye? :D

Mint a régi poén: az ki van zárva, mert aztat nem tudom.

hjames 2015.09.07. 18:01:00

Nyilván látta, és nyilván őt is meghatotta, csak nem erről akart beszélni!!! De tényleg a sok hülyének ez a fotó kellett, hogy lejöjjön, kisgyermekek százai halnak meg naponta Szíriában, ahonnan milliók kelnek útra a Nyugat felelőtlen beavatkozása miatt? Ettől még nem mi vagyunk az érzéketlenek! Mi csak kimondjuk a szomorú realitást! Sajnos Európa nem tud több millió menekültet befogadni! Aki indulásra buzdítja őket saját gazdasági hasznát remélve, nos az az igazi felelős az ő életükért, és az Európa elött álló humanitárius tragédiáért! Mellesleg Törökországban már nem lőttek rájuk,ott nem az életéért szállt vízre családostul, kisgyermekestül, több ezer euróért egy agyonfoltozott gumicsónakon! Ki a felelős, azért, hogy ekkorában megy az embercsempészet? hol vannak a titkosszolgálatok? Miért Magyarországot köpködik? Mindíg baloldali kormányokra szavaztam, a kezem letörtem volna, ha Orbánra szavazok, és lám, most tökig egyet értek vele! És nem vagyok érzéketlen, és hiba volt a plakátkampány, de azért legyünk már egy kicsit józanok! Elképzelni nem tudtam, mekkora a média ereje! "Az Osztrák konvoj civiljei kimentették szegény menekülteket a Keleti pályaudvar pokoljából!" Ez volt az egyik francia szalagcím! nem hittem a szememnek! Ez a gyalázat, nem amit a kormány művel!

Kalmár 2015.09.07. 18:04:54

Annak oka van, hogy a média 90%-ban a bevándorlókat isteníti és a kormányt gyalázza, az embereknél pedig mindez fordítva van.........

Udo Ulfkotte: Megvásárolt újságírók
kötelező olvasmány

Velemenyem szerint.... 2015.09.07. 18:40:50

@Mityu "aljanép" MG: bakker, itt egy Külügyminiszterről van szó, aki majdnem legmagasabb szinten képviseli az Országot az egész nemzetet. Nyilván, normális esetben minden mondatát egy egész minisztérium de legalább egy kabinet ellenőrzi.

Olyan nincs hogy nem látta, ez a dolga. Olyat el tudok képzelni, hogy nem kívánja kommentálni, mert (most ide jöhet valami bullshit kifogás, mondjuk helyi belügy).

Amúgy átolvasva, maga az interjú nem sikerült rosszul, bár van 1-2 cinikus kinyilatkoztatás.

Egy olyan országból amely teljes mértékben az EU-ből él és függ, felettébb cinikus ez a nekünk minden jár de mi semmit sem vagyunk hajlandóak beletenni mentalitás.

Irbisz 2015.09.07. 19:09:17

szijjartot, a fönöket meg plane nem tartom semmire, direkt irtam kisbetüvel a nevet us, de amit a nemezetközi sajto es a politikusok müvelnek annak a szerencsetlen kisfiunak a kapcsan, az egyszerre siralmas es nevetseges, mintha az EU-s nagypolitika is egy valosagso szinvonalara süllyedt volna.
Az ISIS, a Boko haram, meg mindenfele felallati terrorszervezetek öldökölhetnek, közepkori barbarsaggal irtjak az embereket, rabszolgasagban tartanak ezreket, a Nyugat a lehetösegeihez kepest kb. semmit sem tesz- erre ezen a kepen igy elkezdeni hiszteriazni, hat ez egyszerüen döbbentes milyen aranytevesztese van az embereknek.
Oke, az erzelmek regibbek mint az ertelem 1-2 millio evvel, egy szivbemarkolo kep sokakat megragad, na de hogy ennyire nem hasznaljak tömegek az eszüket, az felelmetes.

na4 2015.09.07. 19:24:38

Ezt a nagy kavarást! Ilyen alapon a sarki füszerest is felelössé lehet tenni, mint Szijjártót. Ami történt szörnyü tragëdia. De mi is történt? A hülye apa 4000 eurót fizetett embercsempészeknek, hogy elvigyék öket. Ha ezen a pénzen repülöjegyet vesz, és útlevéllel, legálisan próbál bejutni egy országba, akkor ma már valószínüleg mindannyian biztonságban vannak. De nem, neki ez kellett. Akkor legalább a pénzböl vett volna néhány mentömellényt, akkor ma élne a családja. Ez lesz a büntetése, hogy élete végéig azzal a tudattal éljen, hogy kinyírta a családját.
Évente több gyerek fullad bele a Balatonba, belölük mégsem lesz szenzáció. Borzalmas, de ott is a határtalan emberi hülyeség az ok.

Anti Liberal 2015.09.07. 19:38:25

Én se láttam, de én le is szarom.

Anti Liberal 2015.09.07. 19:39:14

Nem érdekel. Te láttad a Törökországban lefejezett keresztény bíboros fényképét köcsög? Én láttam.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.09.07. 20:08:05

Szargyártó Petyka egyre megviseltebb formában van. Tegnapelőtt majdnem sírva fakadt a sajtó tájékoztatón, mert annyira tudta hogy a világon semmihez nem ért, de most nem hablatyolhat a keleti nyitásról meg a nulla éves forgalmú kereskedő házakról, hanem itt meg kell magyarázni a nagyvilágnak a fajgyülölő fidesz kormány tetteit.

Aztán a nagy kínszenvedés közepett Szargyártóka bedobta a habonyárpi tételt, miszerint nemzetközi lejáratás folyik az ország ellen!

Igaza van ennek a kis köcsög képű köcsög eszű Szargyártó petykának, hiszen a Kúrbán kormány a legnagyobb lejáratás ami ezzel az országgal történhetett. Aztán annyira szenvedett a tehetségtelen Orbán seggnyalonc attól, hogy erre a bemondásra nem tört ki a tapsvihar (nem úgy mint a birka meneteken), hogy a kisköcsögje majdnem ott helyben elsírta magát.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.09.07. 20:21:01

@BB 89:

Fel nem tudod fogni, hogy Európa nem tud mindenhol ott lenni a világban és segíteni. A vízbe fulladt kisfiú esete viszont pont akkor történt meg amikor soha nem látott tömegben menekülnek az emberek a háború elől és pontosan hozzánk európaiakhoz, erre a fajgyülölő fidesznáci kormány kerítéssel és fegyverrel akarja visszafordulásra kényszeríteni ezeket a szerencsétlen sorsú üldözötteket.

Ezek adódtak össze, ekkor értette meg az egész nyugati világ, hogy mekkora tévedés és erkölcsi förtelem az ilyen félázsiai tahóparaszt Orbánok "megvédjük" hazugságai mellé állni és inkább visszatértek a jól bevált európai emberi értékekhez.

A suttyó Kúrbánt már csak az európai neonácik éltetik, mindenki más kifarolt az elmebeteg diktátor mellől. Még Cameron is.

Spacecake 2015.09.07. 20:21:05

Hülye kérdésre adott 1 hülye vàlaszt...alap

Tudományos libsizmus 2015.09.07. 20:52:46

Engem csak az vigasztal, hogy Szíjjártónál már csak az osztrák belügyminiszter hülyébb. Feymannt leszámítva.

Különben ki nem szarja le, hogy ki néz meg egy propagandafotót és ki nem?

Tudományos libsizmus 2015.09.07. 20:56:12

De most látom csak. Rosszul írták oda a kislánynak a szöveget, amely helyesen
"We want to Germoney" lenne, de mindegy.

KUHULIN 2015.09.07. 20:56:26

@Velemenyem szerint....: "Olyan nincs hogy nem látta, ez a dolga."
Ekkora hülye vagy? :)

KUHULIN 2015.09.07. 20:58:13

"Áttörték a rendőrkordont, az autópályán szembe indultak meg a menekültek Budapest felé Röszkéről"
Remélem, Szíjjártó olvassa az Indexet, mert most egy csomóan meghalhatnak.

Tudományos libsizmus 2015.09.07. 21:09:55

@KUHULIN:
Ezek a természeti népek szerintem olyanok, hogy a fogai közé vesz 1000 nigger egy-egy kést és neki a géppuskafészkeknek. 990-nek annyi, de 10-nek lehet, hogy összejön. Egy-kettőn átmegy pár kamion, az nem téma nekik szerintem.

KUHULIN 2015.09.07. 21:15:44

@Tudományos libsizmus: Nekik nem, de a Szijjártónak azért csak kéne tudnia név szerint, hogy kik bandukolnak az úton! :)

funfun 2015.09.07. 21:42:35

Hát ha egy ország külügyminisztere ennyire tájékozatlan, hogy még arról sem tud, mi van a világ szinte összes fontos lapjának címoldalán, akkor az tényleg menjen futsalozni a haverokkal.

31/48 2015.09.07. 23:24:53

tehát az Olaszországban "menekültek" által kirabolt és meggyilkolt idős házaspár vagy a keresztény társaikat a vízbe lökdöső "menekültek" nem számítanak, talán nem is léteznek, mert azt nem hozza le a Pravda?

De Szíjjártó kövessen el rituális öngyilkosságot, mert nem látott _Az_ amúgy 0 hírértékkel bíró _FOTÓT_, amit viszont a Pravda címlapon hozott le? Mert hát mit is képzel magáról ez a csatlós, láncos kutya országbeli nem-elvtárs, hogy képzeli, hogy nem olvassa, nem zabálja két pofára a baráti propagandát.

Ez már már az Ideológia ellen elkövetett bűntett! Úgy látszik érik már megint a csehek, lengyelek és magyarok ellen egy beavatkozás, mert az ostoba népek még mindig nem tanulták meg, hogy hol a helyük a világban.

Fekete Pestis 2015.09.08. 06:28:23

@nemecsekerno_007:

mi marad az álszentségböl, ha
1. merkel anyó adót (szja) emel, hogy kiköhögje a 3-10 milliárd eur-t amibe a migránsok kerülnek n.o-nak
2. amikor a migránsok majd jól letörik a béreket -- nem véletlenül akarja öket a mercedes alkalmazni.
3. amikor (az erösödö arab terrorizmus miatt) majd az ice-jükre is úgy kell az állomáson becsekkolni, mint a repülötéren.

Fekete Pestis 2015.09.08. 06:32:35

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:
"és inkább visszatértek a jól bevált európai emberi értékekhez."

amiket ugye a bavándorók is teljes mértékben elfogadnak (saria, önreflexió hiánya, konszenzuskeresés hiánya, vitakultúra hiánya, más véleményének a nem tisztelete [van gogh, jylland posten], satöbbi)

sajnos ez ügyben kénytelen vagyok azt mondani, amit Révai József mondott az 56-os forradalom idején ;) .

Fekete Pestis 2015.09.08. 06:36:19

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

tény;eg, elgondolkoztál azon, hogy mit csinálnak itt azok az arabok, akiket be kell fogadnia az országnak?
1. alkalmazza öket a mercedes, hogy a béreket letörje. ezáltal magyar emberek nem kapnak majd munkát miattuk.
2. nem kapnak munkát => segélyt kell nekik adni, de még úgy is radikalizálódnak. majd a hatos villamosra is be kell csekkelni, mint a reptéren ;)

a jelen helyzetben (szar magyar gazdaság, képzetlen migráncsok) szerintem más kimenetel nem lehetséges.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.09.08. 07:25:37

Mi a fasz köze van bárkinek is Magyarországon ahhoz, hogy egy illegális bevándorló belefulladt a tengerbe ?

Vajon milyen érveléshez akarta a kérdező felhasználni a tőlünk több ezer kilométerre megfulladt gyerek holttestét ?

Ne legyenek kétségeink.
Ilyen és ehhez hasonló hazugságokra, amikhez a ballibek tapsolnak, miközben az országunkat gyalázzák :

vigyazo.blog.hu/2015/09/06/_100_merfoldes_hosi_gyalogmenet_igy_hazudik_a_hungarofob_nyugati_sajto

bkkzol 2015.09.08. 07:39:46

Jobb volna kepsorozatot osszeallitani. Fenykepet a szulokrol is akik megoltek. Vagy amikor a battya hasara ragasztjak a bombat... esetleg a rendori kordont a gyerekevel attotro bevandorlo... mindn bizonnyal van egy csomo ilyen hatasvadasz " konnyes szemu kisfiu" kep. Gondatlan veszelyeztetes miatt az elso adando alkalommal el kell szedni toluk a gyeerket!

Kampfer 2015.09.08. 08:52:20

Ha a poszter 'az' a mészárostamás (ti. a mészárosantónia apukája), akkor már minden szava érthető, hasonlóan nem kell magyarázni, mint a szijjártó válaszát!
Persze, miért lenne biztos, hogy látta AZT a fotót? Csak mert ezzel volt tele a média? És milyen média? Az, amelyik a sínen fekvő szír 'apukával' is tele volt? Nos, ha ezt nem bambulja a szijjártó, azt teljesen meg is tudom érteni! Göbbels sírva kérné el tőlük a propaganda receptjüket, az tuti!
Nem tartom sokra a szijjártót sem emberként, sem politikusként. Külügyminiszterként sem! Ezek a tények. Mint, ahogy az is, hogy ebben a kérdésben alapvető érdek az ő irányvonalát követni és rámutatni minden ponton az eu álszentségére és inkorrekt voltára! Ahogy ez ennek a fotónak a tárgyában is megnyilvánult! A 'nem' egy buta válasz volt a riporter kérdésére, de szimbolikus. Valóban! Viszont ez a 'nem' a lehető legjobb válasz volt az eu 'mainstream' médiájának az egészére és a magyar balliberális sajtó uszítására is!
Kamp.

2015.09.08. 08:55:29

@Kalmár: Te, hogy van ez? Eddig a zsidók akarták MagyarHát már az összeesküvők ellen ias összeesküdtek? Hogy fogsz így kijönni a kényszerzubbonyból?országot, most meg hagyják, hogy az arabok elözönöljék?

2015.09.08. 09:01:22

@Kampfer: Nem. Ez a legjobb válasz a felvetésedre. Egy külügyminiszter azért külügyminiszter, hogy el tudja adni az országot külföldön. Erre jön egy egyszerű kérdés, és kiderül, a külügyminiszter külügyi dolgokban tájékozatlan....
Tudod, neki ez lenne a szakterülete....
Ha nem látta a képet, az is rendben van, de mint politikus, nem ez a jó válasz.... ugyanis elárulja a tájékozatlanságát, vagy érdektelenségét. Mondhatta volna, hogy külügyérként rengeteg gyermekhalálról van tudomása, mindegyuik megrázza, és véleménye szerint a megoldás az lehetne, hogy meenekült táborokat kéne létrehozni a szomszédos országokban, illetve a meglévőket anyagilag, eszközökkel támogatni. Nem helyes, hogy Európába csábítjuk őket, mert ugye ilyen tragédiák történnek.

De nem ezt mondta. Inkább hazudott.

f@sk4l4p 2015.09.08. 10:23:48

Baloldalon ezt a vérvörös belógó szart, hogy lehet eltüntetni? Más blogokon is divatba jön, hogy belógatják a cikkbe a facebookos,twitteres cetlis sztarokat de azokat legalább ki lehet lőni

hétköznapi libsizmus 2015.09.08. 10:39:47

A legsilányabb hatásvadász, kizárólag az érzelmek felkorbácsolását megcélzó tömegpropaganda egy halott gyerek fényképét felhasználni

De azért gondolkodni talán még azután is szabad, hogy megnézte valaki a képet? Mert akkor egy csomó kérdés felmerül. Egyrészt az, hogy nekünk mi közünk a halálához? Hogy tudtuk volna megakadályozni? Mert szerintem sehogy

És kik a felelősök? Elsősorban természetesen azok, akik beültették egy hitvány csónakba, amiért nekik kell viselniük a következményeket. Aztán azok, akik a szíriai konfliktus kirobbantották és eszkalálták. Említhetném még az ENSZ-t és az EU-t., akik nem tudják a súlyához mérten kezelni a konfliktust és a menekültválságot

De a mutatóujját állandóan valaki más felé irányítva moralizáló libsi sem kevésbé felelős eg fikarcnyit sem, mert ő is a legkönnyebb utat választja: mindig van bűnbak, és mindig valaki más

hétköznapi libsizmus 2015.09.08. 10:43:30

@Kampfer:
Mészáros Tamás fegyvertolvajként bukott meg amikor eltüntetett valami muzeális példányt Úgy látszik a vadnyugatra készült, most meg ő a vadkelet legnagyobb szakértője

Leylandi 2015.09.08. 10:44:08

Érdekes lenne tudni, vajon a bloggernek egy ekkora hazugsággal övezett fotót, amiért mindenki felelős, csak az EU nem, miért kell ennyire hájpolnia!

(Köztudott, hogy az apa nem a háború elől menekült, már 2012 óta élt Törökországban, gazdagodni Kanadába akart menni, csak azok nem adtak engedélyt, és csak magának vett mentőmellényt, a gyerekeknek-anyának nem. Az anya amúgy úszni se tudott, és kimondottan tiltakozott az utazás ellen.)

Vajon ki fizeti a révészt? Vajon miért nem zárták az apát rögtön börtönbe, helyette gusztustalanul szerepeltetik mindenhol...
Csak nem... valami mocskos politikai érdekből?:-o
Azért rohadt férgek, úgy látom, mindegyik térfélen vannak!

Balt 2015.09.08. 10:46:12

@BB 89: Nem olvastam végig a cikket, nem is ismerem az interjút - sőt, egyikre sem vagyok kíváncsi. De elméláztam azon, hogy milyen kontextusban is merülhetett fel. Nyilván a kormány lelkiismeretére apellált volna ezzel a kérdéssel, de szerintem rossz helyre adresszálta. Legkevésbé a menekült lavinát megállítani próbáló Orbánék tehetők felelőssé, sokkal inkább pedig a bátorító német(ajkú) nyilatkozatok.

Tehát visszakérdeznék: milyen érzés migránspárti gyilkosnak lenni?

Balt 2015.09.08. 10:47:16

@Balt: visszakérdeznék a riportertől Szíjjártó helyében, persze nyilván neki ennél "diplomatikusabbnak" kell lennie.

GAXXX 2015.09.08. 11:36:17

Bocsánat,

"Szijjártó intézte el egy szóval, hogy nem látta a képet, most inkább visszatér az említett képekhez, és azok természetesen meghatják. Amiket nem látott. Ám hát ő is csak ember, így meghatják. "

az interjúban NEM az a kép az "említett" kép. Szokás szerint pocsék kommunikáció Szijjártótól.

STANDARD: Haben Sie das Bild des vor der türkischen Küste ertrunkenen kleinen Buben aus Syrien gesehen.

Szijjártó: Nein.

STANDARD: Aber Sie kennen sicher die vielen Elendsbilder der syrischen Flüchtlinge. Was denken Sie sich persönlich, wenn Sie das sehen?

Ma Baker 2015.09.08. 14:44:07

@HaCS: "Csak álltok, és nem értitek mi a baj azzal, hogy országunk külügyminisztere ország-világ előtt lenyilatkozza, hogy tájékozatlan?"

Jja, merthogy a ballib média határozza meg, hogy mi számít alapnak és mi nem. Közröhej az egész "cukihalottas" sztori. Tudniillik nem változtat semmit a helyzeten. Pályázhat az év sajtófotója díjra, meg amúgy nyilván nagyon sajnálatos dolog ezt így önmagában vizsgálva, de ennyi, nem több.

Cukiság és empátiakampánnyal próbálja meg a ballib média ránkerőltetni a számolatlan menekültet, hogy elrohadjon Európa.
Holott azzal nem segítünk senkin, ha ide is ugyanúgy beengedjük a terroristákat szintén számolatlanul és 5 év múlva pontosan ugyanott fog tartani az EU is mint Szíria. Ez nem lehet cél.

Egyébként én is most látom először a képet, pedig naponta 5-6 hírportált olvasok végig és még híradókat is nézek ha van időm. De egyszerűen ez így önmagában nem változtat a történések lényegén, ezért simán átsiklok felette.

tarnaveni 2015.09.15. 11:27:10

Igen láttam., és láttam egy svéd orvos által készített filmet is a YouTube-n Gázáról ahol égő fáklyaként világítottak emberek, mert foszfor bombát dobtak rájuk. Érdekes, hogy azt a Der Standard sem mutatta be. Az a eset jobban ütött szíven.
süti beállítások módosítása