A röszkei határzár képei - kommentár nélkül

2015. szeptember 17.

Kedden a magyar kormány életbe léptette a válsághelyzetet két határ menti megyében is, így az elmúlt hetek/hónapok törvényi előkészületeinek megfelelően sokkal szigorúbban tudnak mostantól a hatóságok fellépni a bevándorlókkal szemben. A szerb határon közben elkészült a konténerekből, drótkerítésből és vasúti kocsikból álló fal, amelynek lábához több ezren érkeznek Szerbia felől. Mivel a parlament által elfogadott rendelkezések alapján déli szomszédunk biztonságos országnak minősül, így minden onnan érkezőt visszafordítanak az itt állomásozó rendőrök. Mivel valószínűsíthető, hogy a főbb útvonalak ezek után Horvátország és Románia felé fognak kanyarodni, ezért Szijjártó Péter bejelentette, hogy a román határon is épülni fog egy hasonló határzár.

A feltorlódott tömeg egy része szerda délután megpróbálta áttörni a lezárt kaput, a rendőrség könnygázt vetett be a helyzet csillapítása érdekében.

Képgalériánkban kommentár nélkül mutatjuk be, mi a helyzet jelenleg a röszkei határállomáson. (a fotókat a Reuters, az AFP valamint az Index készítette)

A bejegyzés trackback címe:

https://diplomaci.blog.hu/api/trackback/id/tr87793236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása