A héten történt.. Egyesült Királyság

2010. december 19.

Konzervatív lázadás fenyeget: A héten az egyik jól ismert konzervatív politikus, David Davies arra figyelmeztette pártját, hogy a koalíciós együttműködés könnyen veszélybe kerülhet, ha a kormány továbbra is olyan döntéseket hoz (pl: tandíjemelés), amit a veterán konzervatív képviselők nem néznek jó szemmel.
 
„Amikor a fagyi visszanyal”: A drasztikus tandíjemelés miatt kirobbant diáktüntetésekre reagálva az iráni külügyminiszter magához kérette a teheráni brit nagykövetet, hogy tolmácsolja országa nem tetszését a brit rendőrség brutális és embertelen fellépése miatt.
 
Súlyosbodik a munkanélküliség: A brit statisztikai hivatal legfrissebb adatai szerint az Egyesült Királyságban a munkanélküliek száma ismételten meghaladta a bűvös 2,5 milliós határt, ami egyes pénzügyi elemzők szerint megnehezítheti az így is nyögvenyelős gazdasági fellendülést.
 
Harcba lendült a Munkáspárt: A munkáspárti pártelnök legújabb terve szerint pártja mindent elkövet majd annak érdekében, hogy a koalíciós kormányból kiábrándult liberális képviselőket magához édesgesse – írta a hét közben a The Guardian. Az ellenzéki párt célja, hogy elérje, hogy a kormány nyíltan vállalja fel azt, hogy a konzervatívok és a liberális demokraták nem egy koalíciós kormányban, hanem egy konzervatív vezette kormányban vesznek részt, ahol a liberálisoknak mindössze marginális szerep jut.

 

Németh Áron Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://diplomaci.blog.hu/api/trackback/id/tr752525280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása