A Boko Haram 110 lányt rabolt el

2018. február 27.

Az iszlám nevében terrorizmust folytató szervezetek közül talán a nigériai Boko Haram tudta magáról a legbarbárabb képet kialakítani. Az észak-nigériai vidék nyomora és elmaradottsága szülte szervezet már több éve pusztít az ország északi államaiban és a szomszédos országokban is, komolyabb ellenállás nélkül. A Boko Haramnak nincsenek törvényei, csak ösztönei és szükségletei, melyek kielégítésére az erőszakot képes csak használni. Néhány szakértő szerint a szervezetet tartósan felszámolni csak a területre nehezedő elképzelhetetlen körülményekkel együtt lehetne. Amíg ez nem történik meg addig nem marad más, mint tudomásul venni létüket és az okozott veszteséget.

„A nigériai kormány több napos hallgatást követően megerősítette, hogy vasárnap 110 lány tűnt el, miután a Boko Haram megtámadott egy észak-keleti várost.

Az Információs Minisztérium szerint a lányok a Yobe állambeli Dapchi városában található Kormányzati Tudományos és Műszaki Kollégiumból tűntek el, feltehetően a Boko Haram fegyvereseinek hétfői behatolását követően.

Muhammadu Buhari nigériai elnök vasárnap azt mondta, hogy a korábban oda küldött csapatok mellett további légierőt vetnek be az eltűnt lányok kereséséhez.

A felfegyverzett harcosok teherautókkal rohamozták meg Dapchi városát hétfő délután, beszámolók alapján kifejezetten a lányok iskolája után kérdezősködve.

A hatóságok eleinte tagadták, hogy lányokat raboltak volna el és azt állították, hogy a bokrok között rejtőztek el a támadás után.

A Boko Haram, ami durva fordításban annyit tesz, hogy „Tiltott nyugati oktatás”, 2015-ben tett esküt az Iszlám Államnak és több támadást is végrehajtott iskolák ellen. A milícia elborzasztotta a világot, amikor majdnem négy évvel ezelőtt 276 lányt rabolt el a chiboki bentlakásos iskolából.”

Az eredeti cikket itt olvashatja el:

https://www.voanews.com/a/migeria-confirms-110-girls-missing-after-boko-attackl/4269948.html

af_2.jpg

Bejan Ervin

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diplomaci.blog.hu/api/trackback/id/tr4413700560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.02.27. 17:29:13

Jellemző, hogy elfelejtik hozzátenni, kifejezetten keresztény lányokat rabolnak el és az első dolguk a próféta utasításainak megfelelően teherbe ejteni őket. Igen, ők nem az iszlámra hivatkoznak, hanem kifejezetten az alapítójának az utasításai alapján járnak el. Nigéria északi muzulmán és déli keresztény része között folyamatosan dúl a háború. A Nigériában a muzulmánok rendszeresen támadják a keresztényeket, ahogyan a Fülöp-szigteken is, vagy a buddhistákat Thaiföldön, vagy Burmában. Igaz utóbbi helyen a kormányzat már megoldotta az iszlámkérdést. A legbékésebb keresztény nigériainak is ökölbe szorul a keze a dühtől, ha a muzulmánok kerülnek szóba. Ezek a lányrablások csak érdekesség a közönyös nyugatiaknak, de a helyieknek a támadások, az erőszak, a gyújtogatás, fosztogatás ugyanúgy a mindennapok része, mint az emberrablás. És erről nem a szegénység tehet, mert a keresztények nem rabolnak és erőszakolnak lányokat szervezetten a vallás nevében.

2018.02.28. 17:23:26

Afrikában a kereszténység és az iszlám határa földrajzi olyan értelemben, ahol véget ér a sivatag és kezdődik a termőföld, az már keresztény terület. Nem érnek rá napi 5-ször imádkozni, amit arra találtak ki, milyen elfoglaltságot adjanak a jónépnek a homokban. A keresztény nők megba... bonázása pedig egy kisebbrendűségi komplexusból adódó inger náluk, amit az erőszakkal kompenzálnak.
süti beállítások módosítása